top of page

Fijn Dank U Wel speelt improvisatietheater. 

Niemand weet vooraf hoe een avond er uit gaat zien.

Het publiek verrast ons met spelsuggesties en wij verrassen het publiek !

Spelvormen

Fijn Dank U Wel improviseert er op los.

Toch zijn er verschillende 'modellen' waarbinnen die improvisaties plaatsvinden:

de spelvormen.

De vloer op!

Deze vorm van improvisatietheater is bekend van het gelijknamige televisieprogramma van de Humanistische omroep. De spelers krijgen spannende, smeuïge en dramatische dilemma’s voorgeschoteld. Ze weten nog van niets, totdat ze het podium opgeroepen worden om de dilemma’s tot leven te brengen in een scène. Er ontstaan ontroerende, hilarische, maar ook tot nadenken stemmende scenes. 

Impro-musical

Bij een impromusical wordt een langer verhaal in meerdere scenes neergezet. Dat hierbij veel gezongen en gedanst wordt spreekt voor zich. En natuurlijk worden ook de liedjes ter plekke verzonnen!

Theatersport

Een theatersportvoorstelling is een wedstrijd tussen twee teams van vier spelers. Zij dagen elkaar uit tot het spelen van korte scènes. Daarbij mengen zij toneel, cabaret, drama, dans, mime en zang tot een nooit eerder vertoond, geïmproviseerd spektakel. Bij theatersport bepaalt de toeschouwer wat er wordt gespeeld door suggesties te geven. Om alles in goed banen te leiden zijn er heuse rechters aanwezig die scenes beoordelen samen met het publiek. Wie wordt de winnaar?! 

Superscene

Bij de superscene presenteren vier regisseurs ieder hun eigen ter plekke bedachte verhaal. Dit verhaal is opgebouwd uit vier scenes. Na iedere ronde bepaalt het publiek welke regisseur er afvalt. Uiteindelijk wordt één verhaal helemaal uitgespeeld: De Superscene. 

De Buurt

In die buurt leven drie verschillende families naast elkaar. In elke familie speelt iets, maar wat? En wat hebben deze families met elkaar te maken? Hoe zijn hun levens met elkaar verbonden? De buurt krijgt vorm aan de hand van suggesties uit het publiek. 

The Naked Stage

Een geïmproviseerd theaterstuk bestaande uit drie bedrijven ontwikkeld door de bekende improvisator Tim Orr. We starten met een lege vloer en bouwen op basis van suggesties uit het publiek hier een decor waarin de personages en een verhaal zich zullen ontvouwen.

Spelen met Geheimen

Gebaseerd op de theaterformat van "de Nachtgasten" en uitgewerkt door Jeroen Tessers. We spelen een verhaal waarbij de presentator scenario schetst en de personages introduceert. De spelers horen ter plekke welk personage ze spelen. ​Elk personage heeft bovendien geheimen die alleen de persoon zelf en het publiek ter plekke hoort! 

De Harold

Een klassieke vorm waarbij een woord uit het publiek de basis vormt voor een reeks associaties en scenes. Sommige staan op zichzelf, andere elementen komen terug. Alles is mogelijk en volgt elkaar in snel tempo op!

Voor de kenners: wij spelen de "ongestuctureerde" variant van de Harold.  

De Armando

Een woord uit het publiek zal één van de spelers uitnodigen een persoonlijke anekdote te delen in een monoloog. Dit vormt de inspiratie voor een serie scene. Een nieuwe monoloog sluit dit af, waarna een volgend woord uitnodigt voor een nieuwe reeks aan associaties.  

De Roethke

Een gedicht wordt voorgelezen, welke gevolgd wordt door een serie hierop geïnspireerde scenes. Tussendoor worden delen van het gedicht herhaald. Zo onderzoeken wij samen met het publiek de dieperliggende lagen in de tekst van de dichter.

The Play

We zien de voorbereiding van een amateurtoneelstuk: een regisseur neemt de tekst nog eens door met de spelers en er volgt een stuk doorloop. Dan volgt de langverwachte première van het toneelstuk! Mogelijk loopt het niet vlekkeloos: het is een amateur-stuk waar vanalles in mis kan gaan!  

Fotofestival

Het publiek wordt gevraagd van tevoren foto's op te sturen (liefst uit eigen collectie!). Deze worden natuurlijk geheim gehouden voor de spelers. Tijdens de voorstelling worden willekeurig gekozen foto's op de achterwand van het theater geprojecteerd. De spelers laten zich hier ter plekke door inspireren.

Laatste nieuws:

Gratis Abonnement!

Blijf op de hoogte van onze optredens. Krijg onze nieuwsbrief zo'n twee weken voor de voorstelling

Geef ons je e-mailadres en je hoort er helemaal bij!

Dikke duim!

Geef ons je 'like' op facebook

en deel ons met je vrienden. Dan wordt het gezellig druk in ons theater!

Loveboat impro
bottom of page