top of page

Fijn Dank U Wel speelt improvisatietheater. 

Niemand weet vooraf hoe een avond er uit gaat zien.

Het publiek verrast ons met spelsuggesties en wij verrassen het publiek !

Spelvormen

Fijn Dank U Wel improviseert er op los.

Toch zijn er verschillende 'modellen' waarbinnen die improvisaties plaatsvinden:

de spelvormen.

De vloer op!

Deze vorm van improvisatietheater is bekend van het gelijknamige televisieprogramma van de Humanistische omroep. De spelers krijgen spannende, smeuïge en dramatische dilemma’s voorgeschoteld. Ze weten nog van niets, totdat ze het podium opgeroepen worden om de dilemma’s tot leven te brengen in een scène. Er ontstaan ontroerende, hilarische, maar ook tot nadenken stemmende scenes. 

Impro-musical

Bij een impromusical wordt een langer verhaal in meerdere scenes neergezet. Dat hierbij veel gezongen en gedanst wordt spreekt voor zich. En natuurlijk worden ook de liedjes ter plekke verzonnen!

Theatersport

Een theatersportvoorstelling is een wedstrijd tussen twee teams van vier spelers. Zij dagen elkaar uit tot het spelen van korte scènes. Daarbij mengen zij toneel, cabaret, drama, dans, mime en zang tot een nooit eerder vertoond, geïmproviseerd spektakel.

Bij theatersport bepaalt de toeschouwer wat er wordt gespeeld. De spelers vragen om suggesties, bijvoorbeeld voor een locatie, een emotie, een relatie of een voorwerp. Deze suggesties worden daarna op een creatieve manier in de scene verwerkt.

Superscene

Bij de superscene presenteren vier regisseurs ieder hun eigen ter plekke bedachte verhaal. Dit verhaal is opgebouwd uit vier scenes. Na iedere ronde bepaalt het publiek welke regisseur er afvalt. Uiteindelijk wordt één verhaal helemaal uitgespeeld: De Superscene.

De Buurt

In die buurt leven drie verschillende families naast elkaar. In elke familie speelt iets, maar wat? En wat hebben deze families met elkaar te maken? Hoe zijn hun levens met elkaar verbonden?

De Buurt is een Longform die ontwikkeld is om subtiele verhalen mogelijk te maken. De buurt krijgt vorm aan de hand van suggesties uit het publiek. 

The Naked Stage

Een geïmproviseerd theaterstuk bestaande uit drie bedrijven ontwikkeld door de bekende improvisator Tim Orr. We starten met een lege vloer en bouwen op basis van suggesties uit het publiek hier een decor waarin de personages en een verhaal zich zullen ontvouwen.

Spelen met Geheimen

Dit improvisatieformat is gebaseerd op een theaterformat van "de Nachtgasten" en uitgewerkt door Jeroen Tessers in een improvisatievorm: Spelen met geheimen !

​Het verhaal speelt zich af op een specifieke lokatie waarbij de presentator een achtergrond schetst van het scenario de personages introduceert. De spelers horen ter plekke welk personage ze spelen. ​Elk personage heeft bovendien een geheim! Dit geheim wordt gedeeld met de betreffende speler en het publiek, maar natuurlijk niet met de andere spelers.

​Welke geheimen komen uit? Welke ontwikkelingen brengt dit teweeg? 

Laatste nieuws:

Gratis Abonnement!

Blijf op de hoogte van onze optredens. Krijg onze nieuwsbrief zo'n twee weken voor de voorstelling

Geef ons je e-mailadres en je hoort er helemaal bij!

Dikke duim!

Geef ons je 'like' op facebook

en deel ons met je vrienden. Dan wordt het gezellig druk in ons theater!

Loveboat impro
bottom of page