Fijn Dank U Wel is een vereniging voor improvisatietheater. 

Tijdens onze voorstellingen ontstaan ter plekke mooie, leuke, ontroerende, musicale of

absurde situaties. Niemand weet vooraf hoe een avond er uit gaat zien.

Juist dat is improvisatietheater. Je verrast ons met spelsuggesties en wij verrassen jou!

Spelvormen

Fijn Dank U Wel improviseert er op los.

Toch zijn er verschillende 'modellen' waarbinnen die improvisaties plaatsvinden:

de spelvormen.

De vloer op!

Deze vorm van improvisatietheater is bekend van het gelijknamige televisieprogramma van de Humanistische omroep. De spelers krijgen spannende, smeuïge en dramatische dilemma’s voorgeschoteld. Ze weten nog van niets, totdat ze het podium opgeroepen worden om de dilemma’s tot leven te brengen in een scène. Er ontstaan ontroerende, hilarische, maar ook tot nadenken stemmende scenes. 

 

Voor het publiek is het spannend te zien hoe de spelers zich uit de (soms benarde) situaties redden.

Impro-musical.

Bij een impromusical wordt een langer verhaal in meerdere scenes neergezet. Dat hierbij veel gezongen en gedanst wordt spreekt voor zich. En natuurlijk worden ook de liedjes ter plekke verzonnen!

Theatersport.

Een theatersportvoorstelling is een wedstrijd tussen twee teams van vier spelers. Zij dagen elkaar uit tot het spelen van korte scènes. Daarbij mengen zij toneel, cabaret, drama, dans, mime en zang tot een nooit eerder vertoond, geïmproviseerd spektakel.

Bij theatersport bepaalt de toeschouwer -jij dus- wat er wordt gespeeld. De spelers vragen om suggesties, bijvoorbeeld voor een locatie, een emotie, een relatie of een voorwerp. Jouw suggestie zal daarna op een creatieve manier in de scene verwerkt worden.

Superscene.

Bij de superscene presenteren vier regisseurs ieder hun eigen ter plekke bedachte verhaal. Dit verhaal is opgebouwd uit vier scenes. Na iedere ronde bepaalt het publiek welke regisseur er afvalt. Uiteindelijk wordt één verhaal helemaal uitgespeeld: De Superscene.

De Buurt.

In die buurt leven drie verschillende families naast elkaar. In elke familie speelt iets, maar wat? En wat hebben deze families met elkaar te maken? Hoe zijn hun levens met elkaar verbonden?

De Buurt is een Longform die ontwikkeld is om subtiele verhalen mogelijk te maken. De buurt krijgt vorm aan de hand van suggesties uit het publiek. 

Laatste nieuws:

Gratis Abonnement!

Blijf op de hoogte van onze optredens. Krijg onze nieuwsbrief zo'n twee weken voor de voorstelling

Geef ons je e-mailadres en je hoort er helemaal bij!

Dikke duim!

Geef ons je 'like' op facebook

en deel ons met je vrienden. Dan wordt het gezellig druk in ons theater!